Yavru Kedilerin Beslenmesi için İpuçları

Vahşi doğada, büyük kediler ne yemeleri gerektiğini bilirler. Yavru kedinize doğru besini doğru zamanda vererek, etobur ve yalnız avcı olarak doğal içgüdülerini desteklemiş olacaksınız.

Özel yavru kedi maması

Yaşamının ilk 4–5 haftasında, yavru kediniz ihtiyaç duyduğu tüm besinleri annesinden alacak. Normal şartlar altında 7 haftalıkken sütten kesilir ancak 4’üncü haftasına girdikten sonra Whiskas® Yavru Kedi Poşet Maması gibi özel olarak hazırlanmış bir mamayı yemeye alıştırabilirsiniz.

Küçük mide, büyük iştah

Sevimli yavru kediniz küçük olabilir ancak bir insan bebeğe kıyasla 15 kat daha hızlı büyür! Ancak, başlangıçta başparmak kadar olan midesiyle tek seferde çok fazla yemesi mümkün değildir. Bu yüzden, yavru kedinizi düzenli aralıklarla azar azar beslemeniz gerekebilir – başlangıçta 6 öğün verebilirsiniz. İlk günlerde, mamayı tabağa yayarsanız yalayıp tadını alabilirsiniz.

Yavru kedi ve kedi porsiyonları

Whiskas Yavru Kedi Poşet Mamaları 4 aylıktan itibaren yavru kediniz için tek bir lezzetli öğün olarak kullanılabilir. 6 aylık olana kadar yavru kedinize günde 3-4 ödül mama vermeye devam etmelisiniz. Sonrasında, günde 2-4 öğün verebilirsiniz. Yavru kediler 10-12 aylık olduklarında günde iki kez Whiskas® Yetişkin Kedi maması yemeye başlayabilirler.

Titiz damak tadı

Vahşi doğada, büyük kediler titiz bir damak tadına sahiptir ve uygun bulmadıkları tüm tatlardan uzak dururlar. Yavru kediniz de bu içgüdüleri paylaşır ve her öğününün temiz kasede taze ve oda sıcaklığında servis edilmesini tercih eder.

Mamayı değiştirmek

Yeni bir mamaya geçeceğiniz zaman aşamalı olarak ve her seferinde azar azar verin çünkü ani değişiklikler yavru kedinizin hassas midesini rahatsız edebilir.

Menüde olmaması gerekenler

Yavru kediler sütten kesildikten sonra, sütü sindirme kabiliyetlerini yitirirler – yani inek sütü verilmemelidir! İnsanların tükettiği pek çok besin kediler için zararlı olabilir – örneğin, soğan kedilerde anemiye yol açabilir. Bu yüzden, yavru kedinize masada kalanları ve insan yemeklerini yedirmeye kalkışmayın. Eğer doğru zamanda doğru mamayla beslerseniz, ihtiyaç duyduğu bütün besin maddelerini alacaktır.

Su

Yavru kediniz, süper hassas bir burnu ve dili sayesinde, yabancı kimyasal kokuları hemen ayırt eder. Su kasesi yerine birikintilerden (hatta tuvaletten!) su içmeyi tercih etmesinin nedeni budur. Yavru kedinizi biraz daha fazla su içmeye teşvik etmek için, su kasesini kedi kumu tepsisinden uzakta sakin bir noktaya koyun. Fakat tuhaf su içme alışkanlıkları devam ederse endişelenmeyin – bu gayet normal!

Kedi kumu tepsisi

Vahşi doğada, büyük kediler temizliğe dikkat ederler. Yemek yedikleri yere tuvaletlerini yapmazlar. Yavru kediniz de farklı değildir; bu nedenle kedi kumu tepsisini yemek yediği ve su içtiği yerin uzağında bir yere yerleştirin. Kedi Kumu Tepsisi Eğitimi başlıklı yazımızda bu konu hakkında ayrıntılı bilgi verilmiştir.

Uzun ve sağlıklı bir yaşam

Parlak bir kürk, parlak gözler ve yumuşak kas elastikiyeti yavru kedinizin sağlıklı beslendiğinin işaretidir. Ona hayatının her aşaması için doğru olan dengeli öğünler verirseniz, çok geçmeden bunun yansımasını görünümünden anlayacaksınız.

Önerilen Makaleler